FAQ's

Hier leest u de Frequently Asked Questions over RHEINZINK.

Hoe lang gaat een RHEINZINK dak of gevel mee?

Verschillende onderzoeken tonen de lange levensduur van RHEINZINK gevel- en daksystemen aan. Als technische levensduur wordt 75 jaar aangehouden. Voorwaarden hiertoe zijn de huidige regels met betrekking tot bouwfysica en de verwerking van RHEINZINK.

Waar kan ik RHEINZINK kopen?

RHEINZINK wordt verkocht door de betere dak- en bouwmaterialen groothandelaars.

Waarom is RHEINZINK een duurzaam bouwmateriaal?


RHEINZINK is een natuurlijk materiaal, bestaand uit het element zink. Het materiaal heeft een natuurlijk oppervlak waarop zich de patinalaag zich ontwikkeld. De patinalaag is voor meerdere generaties onderhoudsvrij. Na zijn levensduur is RHEINZINK 100% recyclebaar, waarbij er voor de productie van nieuw zink t.o.v. de eerste productie weinig energie nodig is.

Hoe zit het met het energieverbruik bij productie?

RHEINZINK heeft een positieve energiebalans. In vergelijking tot andere metalen is er weinig energie bij productie nodig (door het lage smeltpunt). Omdat het aandeel gerecycled materiaal op 30% ligt, wordt hiermee de benodigde energie ten opzichte van nieuw materiaal met 90% gereduceerd.

Wordt RHEINZINK gerecycled?


RHEINZINK dat aan het einde van zijn levensduur gedemonteerd wordt, kan door de oud-metaalhandel voor 100% herbruikt worden. Deze gesloten kringloop heeft zich al decennia lang bewezen. Het percentage bouwzink dat werkelijk terugkomt, ligt boven de 95%. Een belangrijke reden hiervoor is de hoge restwaarde van het materiaal.

Hoeveel zink is er nog beschikbaar?

De huidige bekende voorraad, zonder gerecycled materiaal mee te rekenen, dekt de vraag naar zink voor de komende 700 jaar af.

Hoe wordt zink nog meer toegepast?

Zink wordt hoofdzakelijk gebruikt voor het verzinken van staal. Hiernaast wordt het gebruikt in auto's, verf, speelgoed en cosmetische producten. Iedereen heeft dagelijks zink nodig, het wordt toegepast in shampoo of in medicijnen, zoals zinkzalf of vitaminen preparaten.

In welke levensmiddelen komt zink voor?


In levensmiddelen komt het essentiële element zink veel voor. Een kilo rundvlees bevat ca. 25-50 mg zink, een kilo havermout 70-140 mg. Een mens heeft per dag ca. 10 tot 15 mg zink nodig. Het element zink is met name belangrijk voor celdeling en groei, het afweersysteem, het zenuwgestel en de voortplanting.

RHEINZINK worldwide

Neem contact met ons op:
+32 67 556638