Bedrijfsprofiel

RHEINZINK werd in 1966 opgericht door de ondernemingen Grillo, Stolberger Zink en de Vereinigte Deutsche Metallwerke. Vandaag is RHEINZINK een onderneming van het Grillo-concern en stelt het meer dan 800 medewerkers tewerk. Wereldwijd bestaan er dochterondernemingen en verkoopskantoren in 30 landen, verspreid over 5 continenten.

De RHEINZINK-groep produceert in Datteln, Duitsland, reeds meer dan 40 jaar titaanzink van de hoogste kwaliteit in verschillende oppervlakvarianten.

De toepassingsgebieden van het RHEINZINK-titaanzink zijn dakbedekkingen, dakkapellen, gevelbekledingen en dakafwateringssystemen. RHEINZINK-titaanzink is erg geliefd als designgeoriënteerd en modern materiaal – een groot aantal internationaal erkende architecten zoals bv. Daniel Libeskind, Frank O. Gehry of Zaha Hadid hebben dit materiaal voor de realisatie van hun plannen ontdekt en weten te waarderen. Dankzij de duurzaamheid en de goede recycleerbaarheid is RHEINZINK echter ook het toonaangevende materiaal bij de klassieke dakafwatering via goten en valpijpen.

Innovatie als leidmotief

Innovatie als leitmotiv
RHEINZINK is wereldwijd de nummer 1 inzake titaanzink en heeft meegewerkt aan het opstellen van de kwaliteitsnormen. In de hoedanigheid van eerste fabrikant wereldwijd van constructiezink verving RHEINZINK 45 jaar geleden het traditionele pakketwalsprocedé door de vernieuwende technologie van continu walsen in brede stroken. Deze gepatenteerde technologie en de uitvinding van het proces van het prepatineren waren sleutelmomenten in onze geschiedenis.
Vanaf 1 januari 2018 vullen de nieuwe productreeksen RHEINZINK CLASSIC LINE, prePATINA LINE, artCOLOR LINE ons gamma aan. Ze zorgen niet alleen voor een erg uitgebreid productaanbod, maar ook voor de oplossing die aan alle eisen voldoet. Wij volgen gewoon ons motto: ALWAYS BETTER.

Met duurzaamheid naar klimaatbescherming

Er bestaan slechts weinig materialen waarvan de milieubalans zo positief beoordeeld wordt als die van RHEINZINK: Het energieverbruik is zowel bij winning als verwerking erg gering. Emissies worden dankzij de modernste productie-installaties tot een minimum beperkt. RHEINZINK-producten zijn 100% recycleerbaar. Vandaag al bestaat elk RHEINZINK-product uit een derde gerecycleerd bouwzink. Reeds in 1999 werd het materiaal na uitgebreide beoordeling van de volledige levenscyclus door de onafhankelijke commissie van het Institut Bauen und Umwelt e.V. (IBU – Duits instituut voor bouwwezen en leefmilieu) als milieuvriendelijk bouwproduct erkend.

Veelzijdigheid – wereldwijd door architecten gewaardeerd


Internationale architecten verkiezen RHEINZINK als optimaal expressiemiddel voor hun spel met vormen. De grote architectonische aantrekkingskracht ligt in de enorme veelzijdigheid van het materiaal: Van avantgardistisch tot traditiebewust – daken en gevels van RHEINZINK zijn altijd een visueel tijdloze en functioneel hoogwaardige oplossing. Complementeert door de talloze accessoires: Of het nu bekledingen van dakkapellen, gevels of schoorstenen betreft, dakranden, dakoversteken of garagepoorten – RHEINZINK-accessoires harmoniseren met de meest verscheiden stijlrichtingen en materialen, ze zijn de sieraden van eender welk huis.

RHEINZINK worldwide

Neem contact met ons op:
+32 67 556638